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ARCETTES D' CUISINE

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ARCETTES D' CUISINE

Message  annesophie le Ven 5 Mar - 12:56

arcette tarte aux chicons
* 200 g de farine de blé
* 180 g de fromage frais (mi-gras)
* 150 g de beurre
* sel
* 8 chicons
* 250 g de jambon cuit
* 3 oeufs
* 1 dl de lait demi-écrémé
* 0.5 dl de crème
* 150 g de fromage

Pour la pâte, verser le beurre, la farine et le sel dans un récipient. Malaxer pour obtenir une pâte friable. Incorporer le fromage blanc à la pâte et réserver celle-ci au réfrigérateur pendant une demi-heure. Entre-temps, cuire quasi à point le chicon préalablement paré et le laisser égoutter. Débiter le jambon en cubes. Battre les oeufs avec le lait, la crème et une partie du fromage râpé.

Abaisser la pâte et en recouvrir le fond beurré d'un moule à four de 28 cm de diamètre. Répartir la moitié du jambon sur le fond de tarte puis le chicon puis le reste du jambon. Napper de la farce au fromage et aux oeufs. Saupoudrer du reste de fromage râpé. Cuire 45 minutes à 180° C. Servir chaud.
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chicons aux oranches

Message  annesophie le Ven 5 Mar - 12:58

pour 4 personnes
-1kg d’endives (chicons)
-1 orange
-1 c. à s. de vinaigre balsamique blanc
-4 c. à s. de sirop d’érable
-30gr de beurre
sel/poivre

Préparation :
Supprimer les premières feuilles des chicons. Les couper en 2 sur la longueur et ôter le coeur (partie amère). Découper les endives en petits morceaux. Rincer rapidement sous l’eau froide et essorer soigneusement. Réserver.
Presser l’orange. Verser le jus récupéré dans une casserole. Ajouter le vinaigre balsamique. Porter à ébullition, réduire le feu et laisser réduire 5min. Ajouter le sirop d’érable. Mélanger. Verser les endives dans la casserole. Saler et poivrer. Remuer. Poser le morceau de beurre sur les légumes. Couvrir et cuire 5min à feu vif. Réduire le feu et poursuivre la cuisson 20min à découvert (les endives doivent être légèrement croquantes en fin de cuisson). Excellent en accompagnement d’une volaille ou d’un rôti.
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l'sauce al mandarine qu'ej mets su mes chicons

Message  annesophie le Ven 5 Mar - 12:59

Verser les segments de mandarine et le jus dans le bol mixer. Mixer quelques minutes.
Dans un poêlon, porter le vinaigre balsamique à ébullition. Ajouter les mandarines mixées. Porter à nouveau à ébullition. Ajouter le sirop d’érable en mélangeant. Réduire le feu et laisser mijoter 30min en remuant dans temps en temps. En fin de cuisson, incorporer le beurre en fouettant. Verser dans la saucière et passer à table.
L'sauce al mandarine peut s' préparer à l’avinche, alle se conserfe bien au frigo.
Exchellint in accompagn'mint de volaille obin de viande blanque.
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Re: ARCETTES D' CUISINE

Message  Pascale le Ven 5 Mar - 13:29

Merci Anne so, je ferai ça au plus vite et je prendrai une photo.

YYYYYYYYYYYYyyyyyeeeeeeeaaaaaaaaaahhhhhhhhhhh!
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In pousuivant mes lectures, j'ai trové cha

Message  malyne le Jeu 15 Avr - 21:20

Le Trou Flamand

On peut faire un très bon Trou Flamand avec :
- De la glace au spéculoos + du genièvre
- Du sorbet cassis + de la chuche mourette



--------------------------------------------------------------------------------


Le Trou Avesnois

Du sorbet au pomme + du genièvre



--------------------------------------------------------------------------------


Le Ch'ti Coffee



Ingrédients pour 1 verre :
- 5 cl de genièvre
- 1 cuillère à soupe de sirop de canne
- du café très chaud
- de la crème chantilly
- du cacao

Préparation :
- Préparez le café
- Faite chauffer le genièvre avec le sucre de canne.
- Versez le genièvre sucré bien chaud dans un grand verre à pied résistant à la chaleur, .
- Placez une petite cuillère dans le verre, à la surface du mélange, versez ensuite le café chaud dans la cuillère, en la remontant au fur et à mesure, pour que le café de ne plonge pas dans le genièvre.
- Ajoutez la chantilly.
- Saupoudrez de cacao.
- Servez avec une paille.
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Prochaine fos!

Message  malyne le Jeu 15 Avr - 21:21

j' traduis cha in patos ! tant bin que mä
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Re: ARCETTES D' CUISINE

Message  annesophie le Ven 16 Avr - 5:00

Cha n'a pas l'air mauvais faudra que j'goute cha !
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Re: ARCETTES D' CUISINE

Message  Cartouche le Ven 16 Avr - 6:59

mi à l'plache du chuc d'canne j'mettros putôt de l'cassonate
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Re: ARCETTES D' CUISINE

Message  Cartouche le Dim 23 Mai - 9:31

PEMMES TIERRE AU MAROILLES
Ingrédients
6 grosses pemmes tierre ¼ ed’maroilles un peu ed’ burre sel, poife

Bien laver chés pemmes tierre et les faire cuire à l’ieau sans l'z’éplucher.
Quand alles sont arfrodies, in éplucher deux et les écraser in purée avec du ch’burre sur feu douche, ajouter par tchiots morcieaux l’maroilles pis sel poife.
Coper l’tiête des 4 pemmes tierre restant et les creuser avec eune cuiller à café, rimplir ch’tro avec l’purée au maroilles et armette ch’capiot.
Mette au four thermostat 7/8 avec un nosette ed’burre pas d’zeur pindant eune vintaine ed’minutes.
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ben vlà Maite eune recette !

Message  malyne le Ven 2 Juil - 20:33

J' vas éssayer d' traduire cha !

Carbonade Flamande : ingrédients pou quate personnes

1 kg d' boeuf ( macreusse), 3 gros oignons, 1 bouquet garni,
33 cl d' bière brune du Nord , 1 c à soupe d'castonade, 2 c à soupe d' moutarde , 4 pitites trinques d' pain d' campane, 4c à soupe d'huile d' tournesol.

Coper ch' boeuf in cubes. Pelez et émincez ches oignons.
Mettez l'huile dins eune païelle et faites - y frire ches cubes d' viante
su toutes ches faces . Pis vous les réservez .
Dins l' même payelle , mettez ches oignons et vous les faites fondre .
Mettez à ch' fond d'un faitout in fonte , ches quates trinques d'pain tartinées d' moutarde, posez, par-d'zeur l' viante pis ches oignons
baller l' bière pis 30cl d'ieau,
Salez, poivrez, bouquet garni .
Soupoudrez d' castonate , couvrez et laichez mijoter 2 à 3 heures
Salez,
V'là chi eune recette agréape à faire !
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Re: ARCETTES D' CUISINE

Message  Cartouche le Sam 3 Juil - 6:32

malyne a écrit:J' vas éssayer d' traduire cha !

Carbonade Flamande : ingrédients pou quate personnes

1 kg d' boeuf ( macreusse), 3 gros oignons, 1 bouquet garni,
33 cl d' bière brune du Nord , 1 c à soupe d'castonade, 2 c à soupe d' moutarde , 4 pitites trinques d' pain d' campane, 4c à soupe d'huile d' tournesol.

Coper ch' boeuf in cubes. Pelez et émincez ches oignons.
Mettez l'huile dins eune païelle et faites - y frire ches cubes d' viante
su toutes ches faces . Pis vous les réservez .
Dins l' même payelle , mettez ches oignons et vous les faites fondre .
Mettez à ch' fond d'un faitout in fonte , ches quates trinques d'pain tartinées d' moutarde, posez, par-d'zeur l' viante pis ches oignons
baller l' bière pis 30cl d'ieau,
Salez, poivrez, bouquet garni .
Soupoudrez d' castonate , couvrez et laichez mijoter 2 à 3 heures
Salez,
V'là chi eune recette agréape à faire !

ch'est bien ! pon grand cosse à corriger :
carbonate flaminde, moutarte, fonde

mi j'dis bravo
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Recette de la dinde au whisky

Message  Pascale le Jeu 25 Nov - 5:22

Recette de la dinde au whisky


Acheter une dinde d'environ 5 kg et une bouteille de whisky; prévoir du sel, de l'huile d'olive, des bardes de lard.

Barder la dinde, la saler, poivrer et ajouter un filet d'huile d'olive.
Préchauffer le four thermostat 7 pendant 10 mn

Se verser un verre de whisky, le boire.

Mettre la dinde dans le four dans un plat de cuisson.

Se verser 2 verres de whisky et les boire.

Après une debi-beurre, fourrer l'ouvrir et surbeiller le buisson de la pinde.

Brendre la vouteille de biscuit et s'enfiler une bonne rasade.

Après une debi-heure, dituber jusqu'au bour. Oubrir la borte, reburner, revourner, enfin bref, mettre la guinde dans l'aute sens.

S'asseoir sur une butain de chaise et se reverdir 5 ou 6 verres de wizby.

Buire. Nonnn luire, ou cuire la bringue bandant 4 heures.

Et hopp !! 5 verres de blus.

R'tirer le four de la dinde.

Se rebercer une bonne voulée de Vhisky…oupppssssssssss !!.

Rabasser la dinde (l'est tombée bar terre). L'ettuyer et la voutre sur un blat &hellipppp; sur une assiette c'est mieux.

Se béter la figure à cause du gras sur le barrelage de la buisine.

Décider qu'on est bien bar terre et binir la mouteille de misky&hellippp; hic !

Blus tard, ramber jusqu'au lit, dorbir ze qui reste de la nuit.

Le lendemain matin, prendre un Alka Selzeir, manger le dinde froide avec de la mayonnaise et nettoyer le bordel que vous avez mis dans la cuisine.

Durée : une bonne journée (au moins !!!)
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eune espication d' cuisine :

Message  malyne le Sam 1 Jan - 11:21

L' Lapin aux pronnes et aux rogins ( Lapin aux pruneaux et aux raisins)

T’acates un lapin, … ouais, j’ sais qu’ cha coûte,

mais t’in prinds quand même un gros s’ra pour deux fos :

aujourd’ui et pis d’ main, et pour au soër, t’aras qu’à minger du « rien »

(du « rien » comme dijot mémère Augusta, ch’est des tartines aveuc du fromach’,
trimpées dins du café au lait ou cor du lait battu).

Pindant qu’ t’est à l’ boucherie, te fais décoper cheul’ pauv’ biête par tin boucher,
au prix qu’i l’ vind, i peux fair’ cha pour ti !

L’ vell’ au soër, t’aras mi eun’ lif’ ed’ pruneaux
et eun’ demi lif’ ed’ rogins* secs dins de l’iau pour qu’i gonflèl’tent.

Et pis, te fais aussi mariner tin lapin l’ vell’, mais là, point dins l’iau,
j’ vas t’espliquer qu’mint fair’ eun’ bonn’ marinat’ :

Te mets dins un saladier : un lit’ ed’ bière’ blond’ ordinaire, un ognon,
eun’ branqu’ ed’ thym, eun’ feull’ ed’ laurier, tros quat’ grains d’ poif’, eun’ paire d’écalett’s,

un filet d’ vinaig, eun cuilèr d’huile, et, eun’ fos qu’ t’as mis tin lapin ed’dins, te laiches arposer tout l’ nuit.


El’ lendemain, t’inlièfs ech’ lapin et te l’ réchues* aveuc eun’ loqu’ prop*.

Te sales à t’ mod’ et te fais arvénir ché morciaux dins du burre,
et surtout’ faut qu’ cha seuch’ bin rousti, faut point fair’ du rouf rouf* !

Ach’t’heur’, te réduis t’ marinat’ … te sais l’ fair’ au moins ? … non ? ej’ m’in doutos de ch’ coup là, …
Misèr ed’ malheur, in peut dir’ équ’ j n’ai eun’ bonn’ aveuc ti… !

Te fais tout simplement bouillir cheul’ mixture sins ch’ couverqu’
jus’qu’au momint dù qu’i n’in ress’ pus que l’ mitan… : ch’est pourtant simp’ !

T’arvètes* si qu’ ch’est à tin goût, te passes tout cha aveuc tin passe-vit’,
te l’ mets dins eun’ cocotte aveuc tin lapin d’ dins,
et te rajoutes ché pronnes et ché rogins, equ’ t’as fait égouter.

Te laiches cuir’ tout duchét’mint eun’ tiot’ heur’,
et à l’ dernière minut’ t’épaissis l’ sauce aveuc eun’ cuillèr ed’ fareine…
incor’ un tiot bouillon, et hop ! d’su’ l’ tap’, ch’est fin prêt.

Aveuc cha, te sers eun’ poen’é’terr’ à l’ plure equ’ t’écrass’ din l’ sauce…
Maman qu’ ch’est bon…

L’ lind’ main, te fais récauffer l’ ress’ aveuc eun’ pair’ ed’ frites… je n’ te dis qu’ cha… !

Rogin : raisin

Tu l’ réchues : tu l’essuies

Eun’ loqu’ propre : un morceau de toile, un torchon propre :
n’ vas point faire cha aveuc loqu’ crâpée comm’ t’as récuré tes culs d’ caudrons !

Ne vas pas faire ça avec un torchon crasseux avec lequel t'as essuyé les culs de marmites !

Fair’ du rouf rouf : faire n’importe quoi, " à la va vite " pour li cha veut dire
ed’ point faire comm’ d’habitut’, à mitan cuit, cha n’ sins point l’ breûlé !

T’arvètes : tu regardes.

recette de audomar62 des jardins de l'aurore

http://lesjardinsdelaurore.forumpro.fr/t8602-du-lapin-aux-pronnes-et-aux-rogins




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julienne ed légeumes

Message  annesophie le Mer 16 Fév - 7:03

I faut:pour 6 pers.
3 blancs d 'porion .4 carottes.2 navets.1/2 chou vert.
2lites d' bouillon.1 oignon.2 c à café de cerfeul haché.
préparation:coper les légeumes in cupes obin in alleumettes.assaisonner d'sé fin,bin mélinger l' tout,pis mette dins un poélon .
verser d'ssus 2 cuilléres d' graisse ed bouillon.
couvrir & cuire douchemint,jusqu'a ce que l'fond comminche à roussir très légèremint.
insuite,verser l' bouillon,laicher mijoter quinsse minutes.
semer d'ssus du cerfeul haché.bon appétit.à bintot.

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CHE QUAND TE VINS LE GOUTER CHEZ ME?

Message  M-pascale le Sam 3 Déc - 16:57

geek geek
malyne a écrit:J' vas éssayer d' traduire cha !

Carbonade Flamande : ingrédients pou quate personnes

1 kg d' boeuf ( macreusse), 3 gros oignons, 1 bouquet garni,
33 cl d' bière brune du Nord , 1 c à soupe d'castonade, 2 c à soupe d' moutarde , 4 pitites trinques d' pain d' campane, 4c à soupe d'huile d' tournesol.

Coper ch' boeuf in cubes. Pelez et émincez ches oignons.
Mettez l'huile dins eune païelle et faites - y frire ches cubes d' viante
su toutes ches faces . Pis vous les réservez .
Dins l' même payelle , mettez ches oignons et vous les faites fondre .
Mettez à ch' fond d'un faitout in fonte , ches quates trinques d'pain tartinées d' moutarde, posez, par-d'zeur l' viante pis ches oignons
baller l' bière pis 30cl d'ieau,
Salez, poivrez, bouquet garni .
Soupoudrez d' castonate , couvrez et laichez mijoter 2 à 3 heures
Salez,
V'là chi eune recette agréape à faire !
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ouais M pascale

Message  malyne le Dim 4 Déc - 15:41

bétôt très bétôt chus pon lon ch' soir ed' ti !
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Re: ARCETTES D' CUISINE

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