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Ch'tiot bistrot
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Re: Ch'tiot bistrot
cheers: v'las inne bonne idée , mon pascale! aux rindez vous des' amis ? cha s'ros super hein!!!!!!!!!!!!!!!!! [/quote]
Dernière édition par louis francois le Sam 6 Fév - 16:01, édité 1 fois
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
la chest mi du timpts ou quin n'avos incore des caravelle !el premiere avion commercial passagers à moteur à réaction ! el timpts i passe vite !(1974) enfin jai réussis à mette ine photo sur el tiot bistros !
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
quin i fait frod i fait frod !!!!!!!!!!!!!!! ceci et un essais merci de votre compréhensions je vous souhaite une bonne nuit à tertous !!! :sleep:jai voulu voir si je pouver metre unne photo d'indy ma chienne qui vient de partir !!
Dernière édition par louis francois le Sam 6 Fév - 21:46, édité 2 fois
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
le petit chien est mort !
cha ches un bon quien pindint, vingt année ,à na fait route insine achteur yé partie sur inne aute quémin , esse souhaite à tertous un si bon compagnon , sus triste mais cha fait rien yà vécue, bin heureux ! que tout les hommes tire certaine leçons pasque que mon compagnon , à sus me rinte heureux , et j'n' noubliré jamais sons affectuosité sa fidelité. au revoir petit chien et bonne route là ou tu est parti ! je souhaitez partager ce moment avec vous ! je vous souhaite inne bnne nuit à tertous et a demain !!!!!!!!
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
Bonsoir mes camarates in ch'momint ch'n'est pas l'grante forme mais cha va passer ... Didier mi j'ai eu un caniche abricot pindant 15 ans (Fripon) alors j'sais ce qu'ch'est d'perte un ami fidèle i a un dicton qui dit plus j'vis plus j'ai quer ches bietes et pis j'pinsse que ch'est vrai. Là cha fait 8 ans que j'partache min quotidien aveuc min tiot batard ( li min Coquin a 11 ans i viens d'un r'fuge sauvé d'l' euthanasie d'la SPA ) i dot avoir du griffon du caniche du cocker mais in sa quer et ch'est l'essintiel . Bonne nuit à tertous in esperant qu'cha va bin pou tertous
annesophie- Messages : 1805
Date d'inscription : 11/01/2010
Age : 50
Localisation : Vestric et candiac
Re: Ch'tiot bistrot
bonsoir , anne et merci ! soine teu bin , et arvient nous un forne grosses besse bonne nuit , a dmain !!!!!
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
Vu qu'y a eun bande ed gamins qui a foutu l'bazar y a 2heures et que j'arriffe pas à m'rindormir, j'préfère écrire min mot achteur.
Anne so soigne te bien et armets te vite.
Didier, j'sus désolée pour tin chien. j'in ai jamais eu mais y a 3/4ans, j'gardos l'cat dem file pour chés vacances et y est mort de vieillesse a m'mason....jé l'connossos bien car y est arrivé tout petit chez mi et j" l'gardos souvint. j'ai eu trop d'chagrin.
A toute peut etre!
Anne so soigne te bien et armets te vite.
Didier, j'sus désolée pour tin chien. j'in ai jamais eu mais y a 3/4ans, j'gardos l'cat dem file pour chés vacances et y est mort de vieillesse a m'mason....jé l'connossos bien car y est arrivé tout petit chez mi et j" l'gardos souvint. j'ai eu trop d'chagrin.
A toute peut etre!
Pascale- Messages : 1609
Date d'inscription : 11/01/2010
Re: Ch'tiot bistrot
Si ch'comprinds bin Pascale, t'arriv'ras pou l'apéro
Bonjour tertous. Ech matin j'ai ravisé deux fos min calindrier avint ed souhaiter l'fiête à ches Eugénie. In peu cugir pace qu ches grosses tiêtes ed Rome, is on pos volu s'frèquire :
* Eugénie Ravasco († 1900), bienheureuse, fondatrice de l’Institut des Filles des Sacrés-Cœurs de Jésus et Marie ; fêtée le 30 décembre[3].
* Eugénie Joubert (°1876 - †1914), bienheureuse, née à Yssingeaux, non loin de Notre-Dame-du-Puy, religieuse de la Sainte-Famille du Sacré Cœur ; fêtée le 2 juillet.
* Eugénie Picco († 1921), bienheureuse, religieuse des Petites Filles des Saints Cœurs de Jésus et Marie, à Parme en Émilie italienne ; fêtée le 7 septembre[4].
* EUGENIE SMET(† 1881), bienheureuse, fondatrice des Auxiliatrices des Ames du Purgatoire ; fêtée le 7 février.
* Eugénie Bire
Mi j'ai cugi el lilloisse, forchémint.........
J'espère que j'ai bin cugi, comme j'el f'rai el 14 et l'21 mars
Bon l'iau alle cante, el tape alle vos atteind aveuc ch'qui faut. Ech matin cha s'ra un cramike avec d'el confiture ed grougèles. hier min blanc bonnet alle a arfait un baba pou ch'midi, ej profite qu'alle a pos ringé el boutèle ed rhum, pou vos in faire profiter !
Bonjour tertous. Ech matin j'ai ravisé deux fos min calindrier avint ed souhaiter l'fiête à ches Eugénie. In peu cugir pace qu ches grosses tiêtes ed Rome, is on pos volu s'frèquire :
* Eugénie Ravasco († 1900), bienheureuse, fondatrice de l’Institut des Filles des Sacrés-Cœurs de Jésus et Marie ; fêtée le 30 décembre[3].
* Eugénie Joubert (°1876 - †1914), bienheureuse, née à Yssingeaux, non loin de Notre-Dame-du-Puy, religieuse de la Sainte-Famille du Sacré Cœur ; fêtée le 2 juillet.
* Eugénie Picco († 1921), bienheureuse, religieuse des Petites Filles des Saints Cœurs de Jésus et Marie, à Parme en Émilie italienne ; fêtée le 7 septembre[4].
* EUGENIE SMET(† 1881), bienheureuse, fondatrice des Auxiliatrices des Ames du Purgatoire ; fêtée le 7 février.
* Eugénie Bire
Mi j'ai cugi el lilloisse, forchémint.........
J'espère que j'ai bin cugi, comme j'el f'rai el 14 et l'21 mars
Bon l'iau alle cante, el tape alle vos atteind aveuc ch'qui faut. Ech matin cha s'ra un cramike avec d'el confiture ed grougèles. hier min blanc bonnet alle a arfait un baba pou ch'midi, ej profite qu'alle a pos ringé el boutèle ed rhum, pou vos in faire profiter !
jeangabelou59- Messages : 223
Date d'inscription : 11/01/2010
Age : 82
Localisation : Comines Noooooorrrrrd
Re: Ch'tiot bistrot
bonjour mes gins et merci Jean pour tin tchiot déj', j'vas minger un morciau d'cramique mais sans confiture, mi j'ai pon gramint querre l'confiture mais j'bos eune bistoule avec et j'artiens eune part d'baba au rhum si te veux bin
Re: Ch'tiot bistrot
bonjour a ti s'autes tertous , merci pour el tiot déj , aujourd'hui ches relache ! minme pour les travaux al maison , rené jai quéquin qui ma fait vire pour les photos , i tire sins capiau à au créateur du forum , il 'à teuver super complet , bonne journée a tous a taleur mes gins
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
louis francois a écrit:bonjour a ti s'autes tertous , merci pour el tiot déj , aujourd'hui ches relache ! minme pour les travaux al maison , rené jai quéquin qui ma fait vire pour les photos , i tire sins capiau à au créateur du forum , il 'à teuver super complet , bonne journée a tous a taleur mes gins
bin cha fait toudis plaisi mais i faut associer Spiga qui a fait l'pus gros
Re: Ch'tiot bistrot
salu ,rené cha vas? bin sur , que spiga ya etait ed bonne part din l'élaborationdu forrum ,et in l'armerci bin !
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
bien l'bonjour à tous.
Jean t'avos vu juste, j'arriffe pour l'apéro mais comme d'hab j'attinds que quéqu'un l'serffe! J'apporte seulemint l'pissaldière.....
et l'tapenate, avec ech pain qui va avec.
J'ai intindu qu'ch'étot à Perpi qui faisot l'plus caud! ch'est del provocation!
j'treuffe que chez gins dins l'sut y devrotent payer plus d'impots qu'nous! Non! j'exagère ch'est nozautes qui devrot in payer moins!
Bon, j'vas aller surveiller min diner , courgettes, pde terre sautées et cotes de porc.(plus baba au rhume.....j'ai querre.....)
à toutes mes amis passez eune bonne journée.
Eune baisse spéciale à Maceju et Madame.
Jean t'avos vu juste, j'arriffe pour l'apéro mais comme d'hab j'attinds que quéqu'un l'serffe! J'apporte seulemint l'pissaldière.....
et l'tapenate, avec ech pain qui va avec.
J'ai intindu qu'ch'étot à Perpi qui faisot l'plus caud! ch'est del provocation!
j'treuffe que chez gins dins l'sut y devrotent payer plus d'impots qu'nous! Non! j'exagère ch'est nozautes qui devrot in payer moins!
Bon, j'vas aller surveiller min diner , courgettes, pde terre sautées et cotes de porc.(plus baba au rhume.....j'ai querre.....)
à toutes mes amis passez eune bonne journée.
Eune baisse spéciale à Maceju et Madame.
Pascale- Messages : 1609
Date d'inscription : 11/01/2010
Re: Ch'tiot bistrot
pascale , si ta tout mi sus tape , jarif pour servir ! a nos bouques mes gins
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
y a fauque à minger Didier, y minque chés bouteilles....j'compte su'l'chef!
Pascale- Messages : 1609
Date d'inscription : 11/01/2010
Re: Ch'tiot bistrot
Didier! j't'attinds sur le tchat!.......
Pascale- Messages : 1609
Date d'inscription : 11/01/2010
Re: Ch'tiot bistrot
ouiais mes l'chef yé pon la , alors ches mi qui vas métte ches boutelles sur el tape asse plachePascale a écrit:y a fauque à minger Didier, y minque chés bouteilles....j'compte su'l'chef!
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
oufe!!!!!!!!! un n'avos nos gosios bin sec !!!!!Cartouche a écrit:j'sus là j'arrife avec chés bouteles
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
a nos bouques mes gins a nos bouques !!!!
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
Re: Ch'tiot bistrot
J'ai enfin troubé le recette que je beux bartager avec bous....
la boici!
La recette de la dinde au whisky
1.- Acheter une dinde d'environ 5 kg pour 6 personnes et une bouteille de whisky, du sel du poivre, de l'huile d'olive, des bardes de lard.
2.- La barder de lard, la ficeler, la saler, la poivrer et ajouter un filet d'huile d'olive.
3.- Faire préchauffer le four, thermostat 7 pendant 10 minutes.
4.- Se verser un verre de whisky pendant ce temps là.
5.- Mettre la dinde au four dans un plat à cuisson.
6.- Se verser ensuite 2 verres de whisky et les boire.
7.- Mettre le thermostat à 8 après 20 minutes pour la saisir.
8.- Se bercer 3 berres de whisky.
9.- Après une debi beure, fourrer l'ouvrir et surveiller la buisson de la pinde.
10.- Brendre la vouteille de biscuit et s'enfiler une bonne rasade derrière la bravatte - non - la cravate.
11.- Après une demi heure de blus, rituber jusqu'au bour, ouvrir la putain de porte du bour et reburner - non - revourner - non - recouvrer - non - enfin, mettre la guinde dans l'autre sens.
12.- Se brûler la main avec la putain de porte du bour en la refermant - bordel de merde.
13.- Essayer de s'asseoir sur une putain de chaise et reverdir 5 ou 6 whisky de verres ou le gontraire, je sais plus.
14.- Bruire - non - luire - non - cuire - non - ah ben si - cuire la bringue bandant 4 heures.
15.- Et hop. 5 berres de blus. Ca fait du bien par où que ça passe.
16.- Retirer le four de la dinde.
17.- Essayer de sortir le bour de la saloperie de pinde parce que ça a raté la première fois.
18.- Rabasser la dinde qui est tombée bar terre. L'essuyer avec une saleté de chiffon et la foutre sur un blat, ou sur un clat, ou sur une assiette, enfin on s'en fout.
19.- Se péter la gueule à cause du gras sur le barrelage, ou le carrelage de la buisine et essayer de se relever.
20.- Décider que l'on est aussi bien bar terre et terminer la bouteille de chose là.
21.- Ramper jusqu'au lit, dorbir doute la buit.
22.- Manger la dinde froide avec une bonne mayonnaise le lendemain et nettoyer le bordel que tu as mis dans la cuisine pendant le reste de la journée
la boici!
La recette de la dinde au whisky
1.- Acheter une dinde d'environ 5 kg pour 6 personnes et une bouteille de whisky, du sel du poivre, de l'huile d'olive, des bardes de lard.
2.- La barder de lard, la ficeler, la saler, la poivrer et ajouter un filet d'huile d'olive.
3.- Faire préchauffer le four, thermostat 7 pendant 10 minutes.
4.- Se verser un verre de whisky pendant ce temps là.
5.- Mettre la dinde au four dans un plat à cuisson.
6.- Se verser ensuite 2 verres de whisky et les boire.
7.- Mettre le thermostat à 8 après 20 minutes pour la saisir.
8.- Se bercer 3 berres de whisky.
9.- Après une debi beure, fourrer l'ouvrir et surveiller la buisson de la pinde.
10.- Brendre la vouteille de biscuit et s'enfiler une bonne rasade derrière la bravatte - non - la cravate.
11.- Après une demi heure de blus, rituber jusqu'au bour, ouvrir la putain de porte du bour et reburner - non - revourner - non - recouvrer - non - enfin, mettre la guinde dans l'autre sens.
12.- Se brûler la main avec la putain de porte du bour en la refermant - bordel de merde.
13.- Essayer de s'asseoir sur une putain de chaise et reverdir 5 ou 6 whisky de verres ou le gontraire, je sais plus.
14.- Bruire - non - luire - non - cuire - non - ah ben si - cuire la bringue bandant 4 heures.
15.- Et hop. 5 berres de blus. Ca fait du bien par où que ça passe.
16.- Retirer le four de la dinde.
17.- Essayer de sortir le bour de la saloperie de pinde parce que ça a raté la première fois.
18.- Rabasser la dinde qui est tombée bar terre. L'essuyer avec une saleté de chiffon et la foutre sur un blat, ou sur un clat, ou sur une assiette, enfin on s'en fout.
19.- Se péter la gueule à cause du gras sur le barrelage, ou le carrelage de la buisine et essayer de se relever.
20.- Décider que l'on est aussi bien bar terre et terminer la bouteille de chose là.
21.- Ramper jusqu'au lit, dorbir doute la buit.
22.- Manger la dinde froide avec une bonne mayonnaise le lendemain et nettoyer le bordel que tu as mis dans la cuisine pendant le reste de la journée
Pascale- Messages : 1609
Date d'inscription : 11/01/2010
bravos !!!!!
la pascale, jai tout compris , surtout au sujet du pus vieux metier , du monte. mais j'vas quin minme brincher min decodeur pour certaine partie du texte concernint, el grante arcette ta bu quo a midi ej rigole ( humour)!!!!
louis francois- Messages : 1579
Date d'inscription : 22/01/2010
Age : 68
Localisation : ile de france vitry sur seine
dinde
j'ai été jusqua l'étape numéro 4 , j'espère que d'main , quand j'arprindrai , cha s'ra pas cramé
maceju62- Messages : 437
Date d'inscription : 16/01/2010
Localisation : méricourt , 62
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