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L' NOUVELLE CLASSE
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malyne
M-pascale
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j'ai loupé l' rintée
alors Cécile t 'es arrivée a l'heure ce matin, me che chuis incor en train de mucher aprés ma cauchette,cauchette Cécile prinds tin dico, attinds me j arrive pour l récré
M-pascale- Messages : 130
Date d'inscription : 03/02/2010
Localisation : france
Re: L' NOUVELLE CLASSE
bon j'ai fait un thciot peu d'ménache !! ben ouais eune classe c'est fait pour aprinde alors j'ai inl'vé cha qui n'étot pon à s'plache.
Bonjor Maîte ,j' pinse a tradure ch'te rédaction !
chus , avec m'n' amie caro, mais v'là, j' vas faire eune arcette du tchut....;l' brandate d' Nîmes !!!!!!!... aïe .... Anso, va raviser cha d'un oeul sévère ? ou l' bouillabaisse, si te veux auchi! mais in a dins nou groupe là...un ch'ti, alors un plat du Nord cha irot auchi nan?in va tradurte a tros !
et pis in va déguster cha tous insanne !
Bon ch'est pas tout cha, mais j'ai du traval ....j' chuche un café eune goutte d'iau d' vie, et j' vas ! Bonne jornée a tertous !
et pis in va déguster cha tous insanne !
Bon ch'est pas tout cha, mais j'ai du traval ....j' chuche un café eune goutte d'iau d' vie, et j' vas ! Bonne jornée a tertous !
malyne- Admin
- Messages : 2587
Date d'inscription : 12/01/2010
Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
Re: L' NOUVELLE CLASSE
mets l'arcette que te veux mais tache d'imployer l'pus possipe d'noms d'ustinsiles et d'ingrédients
v'là le devoir Maîte ! un café , et douche jornée
Brandade de Morue
Plat principal
Facile :
Bon marché :
Préparation : 1 heure
Cuisson : 20 mn
Ingrédients (pour 6 personnes) :
Ingrédients (pou six personnes ) :
- 800 g de morue salée
-800 g d'morue salée
- une tasse d'huile d'olive fruitée - ou plus
-eune jatte d'huile fruitée - ou pus
- un grand bol de lait bouilli - ou moins
- un grind bol d' lait bouilli - ou moins
- une ou deux pommes de terre à purée, soit 300 g environ
-eune ou deux pétotes à purée, soit 300 g inviron
- 3 gousses d'ail et 4 feuilles de laurier ou de romarin
-3 éclettes et quate feulles d'laurier ou d' romarin
- un jus de citron si l’on veut
- un jus d' chitron si l'in veut
- ni crème, ni beurre, ni poivre, ni persil, ni muscade
- ni crème, ni burre, ni poif, ni piloé, ni muscate
Préparation : Préparation
I) Dessaler complètement la morue, puis la faire cuire de la façon suivante :
1) Dessaler complètemint l' morue pou l' faire cuire de l'façon suivante :
La mettre à l'eau froide salée avec les pommes de terre entières et pelées, et le laurier. Porter
L' mette à l'iau frode salée avec ches pétotes intières et pelées pluchées, et ch' laurier .carrioler
porter rapidement à ébullition et aussitôt après, baisser le feu et laisser frémir doucement jusqu'à ce
rapidemint à ébullition et aussitôt après,baisser ch' fû et laicher frémir duchemint s'qu'àch'
que la pomme de terre s'effondre au contact de la fourchette. Alors seulement la morue est cuite à point.
que l' pétote s'éffonte à ch' contact de l' fourquette . Alorsfoque l'morue est cuite à point seulemint ou foque à ch'momint là
Le cuire plus la durcirait.
L' cuire pus l' durchirot .
L'égoutter, enlever les arêtes, et, avec les pommes de terre et l'ail écrasé, bien la pilonner tiède
L'égoutter, détiquer ches érèques, et, avec ches pétotes, et l'al épautré, bin l'pilonner tiète
encore dans un mortier, jusqu'à l'anéantissement de la fibre du poisson. Compter pour ce travail 10 minutes
incor dins un mortier, squ'à l'anéantiss'mint de l' fibe (bre?)du pichon . Compter pou ch' traval 10 mns
II) Incorporer alors peu à peu et toujours au pilon la tasse d'huile, chauffée de préférence ;
2) Incorporer alors peu à peu et toudis à ch' pilon l' jatte d'huile , récauffée d'préférence ;
III) Ajouter enfin peu à peu, en tournant à la mouvette cette fois, un grand bol de lait bouilli chaud
3 ) Ajouter infin peu à peu ,in tournant ) "l' movette"? ch'te fos un grind bol d' lait bouilli caud
jusqu'à ce que la brandade soit souple, légère, crèmeuse.
squ'à ch' que l' brandate seuche soupe , légère, crémeusse .
Finir éventuellement avec le jus de citron.
Finir éventuellemint avec ch' jus du chitron .
Si l’on doit réchauffer la brandade, le faire à feu doux ou au bain-marie en évitant absolument qu'elle ne bouille
Si l'in dot récauffer l' brandate , l' faire à fû douche ou à ch' bain marie , in évitant qu'alle n' bouille
: elle se décomposerait. Par contre, on peut la gratiner avec du fromage.
: alle s' décomposerot . Par conte , in peut l' gratiner avec du fromache
Gauffes à l' Cassonate
Ptéparation : 30 mn, laicher arposer ch’el’ pate 2 heures in tout, ch’est pon durte du tout et ch’est trop bon !
I
i faut ’ : 500 g de fareine, 125 g de burre, 200 g de burre mou, 3 oués, 200 ml d), 500 g cassonate (vergeoisse blonte)
Pou mette dins l'pate :
commincher par touiller insanne l' levure et 3 cuillières à soupe d' lait faire fonte ch'burre (125 g).
ch'el' pate :
prinde un saladier, d' dins faire un tro dins fareine et baller là dins : oués d glenne battus in ommelette,
chuc in poude et vanillé, ch'burre fondu et ch'lait, touller et quind l'pate est bin lisse et homogène, arcouvrir
d'intorchon(lincheux) et l'laicher s'arposer 1 heure.
Chucrate du milieu :
Touiller chés 200 g d burre mou avec de l cassonate et laicher su l'coté. in peut rajouter 4 cuillères' à soupe
d rhum tout in touillant ; comme in veut.
Cha vient bon :
faire des tiotes boules avec ch'el' pate les laicher su l'coté pindint 1 heure.
faire arcauffer dins un gaufrier mette ches boules d'dins ! (2 minutes inviron).
Quand ch'est cuit, te les oufes in deux et bourre d'dins l'chuc ; 'arfreumer ; pon b'soin bièffer et d'attinte
l momint du dessert pour s'régaler, cha donne un plaiji qu'in est pont là d'oblier.
ch'est bien, ch'est un bon devoir qui donne invie de s'mette à tape
Plat principal
Facile :
Bon marché :
Préparation : 1 heure
Cuisson : 20 mn
Ingrédients (pour 6 personnes) :
Ingrédients (pou six personnes ) :
- 800 g de morue salée
-800 g d'morue salée
- une tasse d'huile d'olive fruitée - ou plus
-eune jatte d'huile fruitée - ou pus
- un grand bol de lait bouilli - ou moins
- un grind bol d' lait bouilli - ou moins
- une ou deux pommes de terre à purée, soit 300 g environ
-eune ou deux pétotes à purée, soit 300 g inviron
- 3 gousses d'ail et 4 feuilles de laurier ou de romarin
-3 éclettes et quate feulles d'laurier ou d' romarin
- un jus de citron si l’on veut
- un jus d' chitron si l'in veut
- ni crème, ni beurre, ni poivre, ni persil, ni muscade
- ni crème, ni burre, ni poif, ni piloé, ni muscate
Préparation : Préparation
I) Dessaler complètement la morue, puis la faire cuire de la façon suivante :
1) Dessaler complètemint l' morue pou l' faire cuire de l'façon suivante :
La mettre à l'eau froide salée avec les pommes de terre entières et pelées, et le laurier. Porter
L' mette à l'iau frode salée avec ches pétotes intières et pelées pluchées, et ch' laurier .
porter rapidement à ébullition et aussitôt après, baisser le feu et laisser frémir doucement jusqu'à ce
rapidemint à ébullition et aussitôt après,baisser ch' fû et laicher frémir duchemint s'qu'àch'
que la pomme de terre s'effondre au contact de la fourchette. Alors seulement la morue est cuite à point.
que l' pétote s'éffonte à ch' contact de l' fourquette . Alors
Le cuire plus la durcirait.
L' cuire pus l' durchirot .
L'égoutter, enlever les arêtes, et, avec les pommes de terre et l'ail écrasé, bien la pilonner tiède
L'égoutter, détiquer ches érèques, et, avec ches pétotes, et l'al épautré, bin l'pilonner tiète
encore dans un mortier, jusqu'à l'anéantissement de la fibre du poisson. Compter pour ce travail 10 minutes
incor dins un mortier, squ'à l'anéantiss'mint de l' fibe (bre?)du pichon . Compter pou ch' traval 10 mns
II) Incorporer alors peu à peu et toujours au pilon la tasse d'huile, chauffée de préférence ;
2) Incorporer alors peu à peu et toudis à ch' pilon l' jatte d'huile , récauffée d'préférence ;
III) Ajouter enfin peu à peu, en tournant à la mouvette cette fois, un grand bol de lait bouilli chaud
3 ) Ajouter infin peu à peu ,in tournant ) "l' movette"? ch'te fos un grind bol d' lait bouilli caud
jusqu'à ce que la brandade soit souple, légère, crèmeuse.
squ'à ch' que l' brandate seuche soupe , légère, crémeusse .
Finir éventuellement avec le jus de citron.
Finir éventuellemint avec ch' jus du chitron .
Si l’on doit réchauffer la brandade, le faire à feu doux ou au bain-marie en évitant absolument qu'elle ne bouille
Si l'in dot récauffer l' brandate , l' faire à fû douche ou à ch' bain marie , in évitant qu'alle n' bouille
: elle se décomposerait. Par contre, on peut la gratiner avec du fromage.
: alle s' décomposerot . Par conte , in peut l' gratiner avec du fromache
Gauffes à l' Cassonate
Ptéparation : 30 mn, laicher arposer ch’el’ pate 2 heures in tout, ch’est pon durte du tout et ch’est trop bon !
I
i faut ’ : 500 g de fareine, 125 g de burre, 200 g de burre mou, 3 oués, 200 ml d), 500 g cassonate (vergeoisse blonte)
Pou mette dins l'pate :
commincher par touiller insanne l' levure et 3 cuillières à soupe d' lait faire fonte ch'burre (125 g).
ch'el' pate :
prinde un saladier, d' dins faire un tro dins fareine et baller là dins : oués d glenne battus in ommelette,
chuc in poude et vanillé, ch'burre fondu et ch'lait, touller et quind l'pate est bin lisse et homogène, arcouvrir
d'in
Chucrate du milieu :
Touiller chés 200 g d burre mou avec de l cassonate et laicher su l'coté. in peut rajouter 4 cuillères' à soupe
d rhum tout in touillant ; comme in veut.
Cha vient bon :
faire des tiotes boules avec ch'el' pate les laicher su l'coté pindint 1 heure.
faire arcauffer dins un gaufrier mette ches boules d'dins ! (2 minutes inviron).
Quand ch'est cuit, te les oufes in deux et bourre d'dins l'chuc ; 'arfreumer ; pon b'soin bièffer et d'attinte
l momint du dessert pour s'régaler, cha donne un plaiji qu'in est pont là d'oblier.
ch'est bien, ch'est un bon devoir qui donne invie de s'mette à tape
malyne- Admin
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Date d'inscription : 12/01/2010
Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
ch' verpe" plucher"
j'arai bin invie de l conjuguer ? quo que t'in souques ?
merci pou l' correction , j' va plucher des pétotes, pou faire ch' soir des moules frites, avec eune salate , et un bon vin !
merci pou l' correction , j' va plucher des pétotes, pou faire ch' soir des moules frites, avec eune salate , et un bon vin !
malyne- Admin
- Messages : 2587
Date d'inscription : 12/01/2010
Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
ch' verpe plucher . et produite cha
peut s' conjuguer?
j laiche café et g'nièfe là auchi, in passant te peux intiquer eune jatte?
j laiche café et g'nièfe là auchi, in passant te peux intiquer eune jatte?
malyne- Admin
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Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
j'ai trové cha à traduire ? quo que t'in souque Maîte ?
XII. La vie antérieure
J'ai longtemps habité sous de vastes portiques
Que les soleils marins teignaient de mille feux,
Et que leurs grands piliers, droits et majestueux,
Rendaient pareils, le soir, aux grottes basaltiques.
Les houles, en roulant les images des cieux,
Mêlaient d'une façon solennelle et mystique
Les tout-puissants accords de leur riche musique
Aux couleurs du couchant reflété par mes yeux.
C'est là que j'ai vécu dans les voluptés calmes,
Au milieu de l'azur, des vagues, des splendeurs
Et des esclaves nus, tout imprégnés d'odeurs,
Qui me rafraîchissaient le front avec des palmes,
Et dont l'unique soin était d'approfondir
Le secret douloureux qui me faisait languir.
malyne- Admin
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Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
duchemint j' vas traduire
pis ches deux verpes auchi! mais i fait frod dins l' classe Maîte ?
malyne- Admin
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Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
V'là ch' devoir fait! avant min depart!
i fait drôlemint frod dins l' classe Maîte ! J'ai traduis l' miux que j'ai pu !
XII. La vie antérieure
XII. La vie antérieure
La vie antérieure
J'ai longtemps habité sous de vastes portiques
J'ai longtimps habité d'zous d' vastes portiques resté
Que les soleils marins teignaient de mille feux,
Que ches solels marins teignotent d' mille fux ,
Et que leurs grands piliers, droits et majestueux
Et que lux grinds piliers , drots et majestueux
Rendaient pareils, le soir, aux grottes basaltiques.
Rindotent parels , ch' soir, à ches grottes basaltiques
Les houles, en roulant les images des cieux,
Ches houles in boulant ches imaches des cieux ,
Mêlaient d'une façon solennelle et mystique
Mêlotent d' eune façon solennelle et mystique
Les tout-puissants accords de leur riche musique
Ches tout-puissants accords d' lu miroulle musique
Aux couleurs du couchant reflété par mes yeux.
Aux couleurs du couquant arflété par m'z'yux
C'est là que j'ai vécu dans les voluptés calmes,
Ch'est là que j'ai vécu dins ches voluptés calmes ,
Au milieu de l'azur, des vagues, des splendeurs
A ch' mitant de l'azur, des vaques, des spindeurs
Et des esclaves nus, tout imprégnés d'odeurs,
Et d'z'esclafes nus, tout imprégnés d'odeurs ,
Qui me rafraîchissaient le front avec des palmes,
Qui m' rafraîchissotent l' front avec des palmes
Et dont l'unique soin était d'approfondir
Et dont l'unique soin, étot d'approfondir
Le secret douloureux qui me faisait languir.
Ch' secret douloureux qui me faijot languir.
V'là Maîte , j' vas préparer mes valisses!
j' pars pou des semaines ! A bétôt
très bon devoir, ch'est bien !
XII. La vie antérieure
XII. La vie antérieure
La vie antérieure
J'ai longtemps habité sous de vastes portiques
J'ai longtimps
Que les soleils marins teignaient de mille feux,
Que ches solels marins teignotent d' mille fux ,
Et que leurs grands piliers, droits et majestueux
Et que lux grinds piliers , drots et majestueux
Rendaient pareils, le soir, aux grottes basaltiques.
Rindotent parels , ch' soir, à ches grottes basaltiques
Les houles, en roulant les images des cieux,
Ches houles in boulant ches imaches des cieux ,
Mêlaient d'une façon solennelle et mystique
Mêlotent d' eune façon solennelle et mystique
Les tout-puissants accords de leur riche musique
Ches tout-puissants accords d' lu miroulle musique
Aux couleurs du couchant reflété par mes yeux.
Aux couleurs du couquant arflété par m'z'yux
C'est là que j'ai vécu dans les voluptés calmes,
Ch'est là que j'ai vécu dins ches voluptés calmes ,
Au milieu de l'azur, des vagues, des splendeurs
A ch' mitant de l'azur, des vaques, des spindeurs
Et des esclaves nus, tout imprégnés d'odeurs,
Et d'z'esclafes nus, tout imprégnés d'odeurs ,
Qui me rafraîchissaient le front avec des palmes,
Qui m' rafraîchissotent l' front avec des palmes
Et dont l'unique soin était d'approfondir
Et dont l'unique soin, étot d'approfondir
Le secret douloureux qui me faisait languir.
Ch' secret douloureux qui me faijot languir.
V'là Maîte , j' vas préparer mes valisses!
j' pars pou des semaines ! A bétôt
très bon devoir, ch'est bien !
malyne- Admin
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Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
je t'armercie pot l' correction Maite mais ,
qu'i fait frod dins l' classe ! Ch'est glacial!
Chus sourbouquée in ch' momint je n' fais que passer, et in pus in
mauvaisse connexion ! Bonsoir a tertous
Chus sourbouquée in ch' momint je n' fais que passer, et in pus in
mauvaisse connexion ! Bonsoir a tertous
malyne- Admin
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Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
vite fait! j'ai trové un aute texte!
Le coeur volé
Mon triste coeur bave à la poupe,
Mon coeur couvert de caporal :
Ils y lancent des jets de soupe,
Mon triste coeur bave à la poupe :
Sous les quolibets de la troupe
Qui pousse un rire général,
Mon triste coeur bave à la poupe,
Mon coeur couvert de caporal !
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Au gouvernail on voit des fresques
Ithyphalliques et pioupiesques.
Ô flots abracadabrantesques,
Prenez mon coeur, qu'il soit lavé !
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Quand ils auront tari leurs chiques,
Comment agir, ô coeur volé ?
Ce seront des hoquets bachiques
Quand ils auront tari leurs chiques :
J'aurai des sursauts stomachiques,
Moi, si mon coeur est ravalé :
Quand ils auront tari leurs chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Quo que t'in souques Maîte ?
Mon triste coeur bave à la poupe,
Mon coeur couvert de caporal :
Ils y lancent des jets de soupe,
Mon triste coeur bave à la poupe :
Sous les quolibets de la troupe
Qui pousse un rire général,
Mon triste coeur bave à la poupe,
Mon coeur couvert de caporal !
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Au gouvernail on voit des fresques
Ithyphalliques et pioupiesques.
Ô flots abracadabrantesques,
Prenez mon coeur, qu'il soit lavé !
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Quand ils auront tari leurs chiques,
Comment agir, ô coeur volé ?
Ce seront des hoquets bachiques
Quand ils auront tari leurs chiques :
J'aurai des sursauts stomachiques,
Moi, si mon coeur est ravalé :
Quand ils auront tari leurs chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Quo que t'in souques Maîte ?
malyne- Admin
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Age : 43
Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
v'là, l' traduction, mais i fait frod dins t' classe!
Le coeur volé ch' coeur volé .
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe,
Mon coeur couvert de caporal :
Min coeur couvert d' caporal :
Ils y lancent des jets de soupe,
Is y lanch'tent des jets d' soupe ,lanc'tent
Mon triste coeur bave à la poupe :
Min trisse coeur bafe à l' poupe ;
Sous les quolibets de la troupe
D'zous ches quolibets de l' troupe
Qui pousse un rire général,
Qui boute un rire général ;
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe
Mon coeur couvert de caporal !
Min coeur couvert d' caporal :
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé!
Au gouvernail on voit des fresques
A ch' gouvernal, in vot des fresques
Ithyphalliques et pioupiesques.
Ithyphalliques et pioupiesques
Ô flots abracadabrantesques,
ô flots abracadabrantesques ,
Prenez mon coeur, qu'il soit lavé !
Prenez min coeur qu'i seuche lavé
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé !
Quand ils auront tari leurs chiques,
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Ce seront des hoquets bachiques
cha cherot des souglous bachiques
Quand ils auront tari leurs chiques :
Quind is aront tari lux chiques
J'aurai des sursauts stomachiques,
j'arai des sursauts stomachiques ,
Moi, si mon coeur est ravalé :
Mi, si min coeur est rétranné :
Quand ils auront tari leurs chiques
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Quo que t'in souques Maîte ?
Commint agir, ô coeur volé?
ben vla core un bon devoir, j'sus bénache
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe,
Mon coeur couvert de caporal :
Min coeur couvert d' caporal :
Ils y lancent des jets de soupe,
Is y lanch'tent des jets d' soupe ,lanc'tent
Mon triste coeur bave à la poupe :
Min trisse coeur bafe à l' poupe ;
Sous les quolibets de la troupe
D'zous ches quolibets de l' troupe
Qui pousse un rire général,
Qui boute un rire général ;
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe
Mon coeur couvert de caporal !
Min coeur couvert d' caporal :
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé!
Au gouvernail on voit des fresques
A ch' gouvernal, in vot des fresques
Ithyphalliques et pioupiesques.
Ithyphalliques et pioupiesques
Ô flots abracadabrantesques,
ô flots abracadabrantesques ,
Prenez mon coeur, qu'il soit lavé !
Prenez min coeur qu'i seuche lavé
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé !
Quand ils auront tari leurs chiques,
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Ce seront des hoquets bachiques
cha cherot des souglous bachiques
Quand ils auront tari leurs chiques :
Quind is aront tari lux chiques
J'aurai des sursauts stomachiques,
j'arai des sursauts stomachiques ,
Moi, si mon coeur est ravalé :
Mi, si min coeur est rétranné :
Quand ils auront tari leurs chiques
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Quo que t'in souques Maîte ?
Commint agir, ô coeur volé?
ben vla core un bon devoir, j'sus bénache
malyne- Admin
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Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
Je t'armercie pou l' correction Maïte!
j' pinse que t'es gintil, et que t' passes su ches fautes pou m'incourager ! Je t'armercie !
malyne a écrit:Le coeur volé ch' coeur volé .
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe,
Mon coeur couvert de caporal :
Min coeur couvert d' caporal :
Ils y lancent des jets de soupe,
Is y lanch'tent des jets d' soupe ,lanc'tent
Mon triste coeur bave à la poupe :
Min trisse coeur bafe à l' poupe ;
Sous les quolibets de la troupe
D'zous ches quolibets de l' troupe
Qui pousse un rire général,
Qui boute un rire général ;
Mon triste coeur bave à la poupe,
Min trisse coeur bafe à l' poupe
Mon coeur couvert de caporal !
Min coeur couvert d' caporal :
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé!
Au gouvernail on voit des fresques
A ch' gouvernal, in vot des fresques
Ithyphalliques et pioupiesques.
Ithyphalliques et pioupiesques
Ô flots abracadabrantesques,
ô flots abracadabrantesques ,
Prenez mon coeur, qu'il soit lavé !
Prenez min coeur qu'i seuche lavé
Ithyphalliques et pioupiesques
Ithyphalliques et pioupiesques
Leurs quolibets l'ont dépravé !
Lux quolibets l'ont dépravé !
Quand ils auront tari leurs chiques,
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Ce seront des hoquets bachiques
cha cherot des souglous bachiques
Quand ils auront tari leurs chiques :
Quind is aront tari lux chiques
J'aurai des sursauts stomachiques,
j'arai des sursauts stomachiques ,
Moi, si mon coeur est ravalé :
Mi, si min coeur est rétranné :
Quand ils auront tari leurs chiques
Quind is aront tari lux chiques
Comment agir, ô coeur volé ?
Commint agir , ô coeur volé?
Quo que t'in souques Maîte ?
Commint agir, ô coeur volé?
ben vla core un bon devoir, j'sus bénache
malyne- Admin
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Localisation : comme ches caracoles j' transporte m' mason
j' continue à réviser! invie d' conjuguer, j' vas querre dins des verpes du groupe 2 ou 3
Merci pou t'n' aide Maîte ! l' patos pou mi ch'est eune vrai passion!
j'ai tant appris dins l' classe et j' vas continuer!
j'laiche auchi du café ichi, que si te passes, comme i fait frod, te pourras t'arcauffer , y a eune gaillette dins l' coin de l' quéminée
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